Έκθεση χειροτεχνημάτων του εργαστηρίου χειροτεχνίας των Γυναικείων Φυλακών Ελεώνα

arsisΗ ΑΡΣΙΣ, Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, το Σάββατο και την Κυριακή 13 και 14 Δεκεμβρίου 2008 στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης (Φωκίονος Νέγρη 42) διοργανώνει έκθεση των χειροτεχνημάτων του εργαστηρίου «Λόγος & Ύφασμα» το οποίο πραγματοποιείται από ομάδα εθελοντριών της οργάνωσης στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θηβών. Η έκθεση αποτελεί συμμετοχή στο «Αλληλέγγυο παζάρι για τις φυλακισμένες γυναίκες και τα παιδιά τους από την ομάδα “Ξεμπλοκάρισμα”».
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό το Σάββατο από τις 19:00 έως τις 24:00 και την Κυριακή από τις 13:00 έως τις 24:00. Τα χειροτεχνήματα του εργαστηρίου μπορούν να γίνουν δικά σας με ένα συμβολικό ποσό ως δωρεά και τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση των κρατουμένων γυναικών που συμμετέχουν στο εργαστήρι.

Τα έργα αποτελούν δείγμα δουλειάς του εργαστηρίου χειροτεχνίας «Λόγος και Ύφασμα», το οποίο υλοποιείται στις Γυναικείες Φυλακές από το 2002. Στο εργαστήρι συμμετέχουν όλες οι κρατούμενες που ενδιαφέρονται για δημιουργική και παραγωγική απασχόληση και έκφραση μέσα στη φυλακή, αλλά και που αναζητούν ευκαιρίες επικοινωνίας και υποστήριξης σε ένα ομαδικό κλίμα αποδοχής, κατανόησης και συνεργασίας. Στην έκθεση θα παρουσιαστεί μέρος της δουλειάς του εργαστηρίου, το οποίο αποτελείται κυρίως από δημιουργίες σε ύφασμα, εμπνευσμένες από τη ζωή μέσα και έξω από τη φυλακή, τα προσωπικά βιώματα, τη φύση, τα παραμύθια.

Στην έκθεση προσκαλούνται όλοι όσοι ενδιαφέρονται να δουν τη δουλειά του εργαστηρίου και να ενημερωθούν σχετικά από τις συμμετέχουσες εθελόντριες και από στελέχη της οργάνωσης.

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ Αθήνας στο τηλ. 210-8259880.

Πρόσωπο επικοινωνίας: Παύλος Σαλίχος, συντονιστής παρεμβάσεων σε χώρους εγκλεισμού.


Εκτύπωση