Δήλωσε την υποστήριξή σου στην Παγκόσμια Πορεία για ένα κόσμο χωρίς πολέμους και βία!

peace Μία παγκόσμια πρωτοβουλία για να ακουστεί η συντριπτική πλειοψηφία των φωνών που επιθυμούν ένα κόσμο χωρίς πολέμους και βία...

- Γιατί η πείνα στον πλανήτη μπορεί να εξαλειφθεί με το 10% των χρημάτων που δίνονται για εξοπλισμούς. Ας φανταστούμε πώς θα ήταν η ζωή των ανθρώπων αν τα χρήματα που σπαταλιούνται για να φέρουν την καταστροφή, χρησιμοποιούνταν για την βελτίωση του βιοτικού, μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη μας!
- Γιατί η εξάλειψη των πολέμων και της βίας θα σημάνει την οριστική έξοδο από την ανθρώπινη προϊστορία και θα είναι ένα γιγάντιο βήμα σε ένα εξελικτικό δρόμο του είδους μας.
- Γιατί στο όραμά μας αυτό μας συνοδεύει η δύναμη των φωνών τόσων εκατοντάδων παλαιότερων γενεών που υπέστησαν τις συνέπειες των πολέμων. Η υπόκωφη ηχώ των φωνών τους συνεχίζει να ακούγεται μέχρι σήμερα σε όλα τα μέρη όπου οι πόλεμοι σκορπίζουν τον θάνατο, δημιουργούν στρατιές αγνοουμένων, ακρωτηριασμένων, προσφύγων και εξόριστων.

Γιατί ένας «κόσμος χωρίς πολέμους» είναι μια πρόταση που φωτίζει το, ζοφερό τώρα, μέλλον του ανθρώπινου γένους. Είναι μια πρόταση που μας εμπνέει να διασφαλίσουμε ότι ο διάλογος θα αντικαταστήσει τη βία σε κάθε γωνιά του πλανήτη!

Στόχοι της πορείας είναι:
- Η εξαφάνιση πυρηνικών όπλων, προοδευτική και αναλογική μείωση των εξοπλισμών, υπογραφή συμφώνων μη επίθεσης ανάμεσα σε χώρες, αποκήρυξη του πολέμου ως μέσου επίλυσης διαφορών.
- Η διάσωση των πιο όμορφων δημιουργημάτων του κάθε πολιτισμού της γης.
- Η συμβολή όλων των ανθρώπων στην εξαφάνιση των επιπτώσεων των πολέμων.
- Η δημιουργία παγκόσμιας κοινωνικής συνείδησης ενάντια σε κάθε μορφή βίας (φυσική, ψυχολογική, φυλετική, θρησκευτική, οικονομική, σεξουαλική) που είναι εξαπλωμένη και αποδεκτή από την κοινωνία.

Η Παγκόσμια Πορεία θα ξεκινήσει από την ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ στις 2 Οκτωβρίου του 2009 και θα καταλήξει 3 μήνες αργότερα, στις 2 Γενάρη του 2010, στην ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ αφού προηγουμένως διασχίσει πάνω από 90 χώρες και 160.000 χιλιόμετρα, ενσωματώνοντας σε κάποιο σημείο της πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους.

Η πορεία είναι μια πρωτοβουλία της διεθνούς οργάνωσης «Κόσμος Χωρίς Πολέμους», που εργάζεται εδώ και 15 χρόνια για την ειρήνη και τη μη-βία.
Χωρίς αμφιβολία, η Παγκόσμια Πορεία θα συγκροτηθεί από όλους μας. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για κάθε άτομο, οργάνωση, σύλλογο, ομάδα, πολιτικό κόμμα, επιχείρηση κλπ. που μοιράζεται την ευαισθησία αυτού του σχεδίου. Δεν πρόκειται για ένα κλειστό σχέδιο αλλά αντιθέτως για μια διαδρομή που θα εμπλουτίζεται από τις δράσεις διαφορετικών ομάδων, που θα παράγουν τις δικές τους πρωτοβουλίες.
Για αυτό καλούμε σε ενεργή συμμετοχή όλους όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν με την δημιουργικότητά τους στην ανάπτυξη της ΠΠ σε κάθε τόπο, σε μια σύγκλιση όλων των διαφορετικών δραστηριοτήτων που η φαντασία του καθενός μπορεί να συλλάβει.
Οι τρόποι συμμετοχής είναι πολλαπλοί, μέχρι και εικονική συμμετοχή στην Πορεία μέσω του ίντερνετ.
Η πορεία είναι ένα ανθρώπινο ποτάμι που θέλει να στείλει το μήνυμά της σε κάθε άκρη του πλανήτη! Θέλει να δώσει δύναμη κι ελπίδα σε κάθε άνθρωπο στη γη! Γι’ αυτό καλούμε όλα τα μέσα ενημέρωσης να βοηθήσουν σ’ αυτήν την προσπάθεια.

Στις πόλεις από τις οποίες θα περάσει θα πραγματοποιηθούν κάθε είδους συναντήσεις, φόρουμ, φεστιβάλ, συνεντεύξεις και εκδηλώσεις (αθλητικές, πολιτιστικές, κοινωνικές, μουσικές, καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές, κλπ) που θα αναδυθούν από τις πρωτοβουλίες του κάθε τόπου. Ακόμα θα συναντήσει εκατοντάδες σχέδια που είναι ήδη σε κίνηση από άτομα και οργανώσεις.

Δήλωσε την υποστήριξή σου στην Παγκόσμια Πορεία!


Εκτύπωση