Δενδροφύτευση στο Σέιχ Σου

ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ

Με το επίκαιρο και συμβολικό σύνθημα «Ένας δέντρο για μια ζωή», μια σειρά Οικολογικών, Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης αλλά και ευαισθητοποιημένων πολιτών οργανώνουν την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008 δενδροφύτευση στο Σέιχ Σου.

Η δενδροφύτευση θα γίνει σε καμένη περιοχή του δάσους το 1997, που δεν μπόρεσε να αναγεννηθεί, επειδή κάηκε για δεύτερη φορά και πριν προλάβει να δέσει κουκουνάρι και να αναβλαστήσει φυσικά.

Τα ραντεβού είναι στις 10.00 στο Λευκό Πύργο, από όπου θα ξεκινήσουν λεωφορεία και 10.30 στην Ανω Τούμπα, στη γωνία των οδών Λαμπράκη και Περαιβού, για να περπατήσουμε στο δάσος.

Πρόκειται για μια δημιουργική διέξοδο που προτείνουν όσοι θέλουν να αυξήσουν το πράσινο της πόλης μας, να εντείνουν τη βιωματική σχέση των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων με τα δένδρα και το δάσος και να προωθήσουν την ποιότητα ζωής της Θεσσαλονίκης.

Αυτή η στάση μας, αποκτά ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή εποχή, όπου οι βαριές απώλειες δασικών εκτάσεων από τις πυρκαγιές του 2007, δεν φαίνεται να «ταρακούνησαν» τη συντεταγμένη πολιτεία ώστε να θωρακίσει και να αναβαθμίσει το φυσικό περιβάλλον της χώρας. Η οικολογική απάντησή μας είναι η υπεράσπιση των περιαστικών δασών και του αστικού πράσινου απέναντι στα ιδιοτελή συμφέροντα και η περαιτέρω ανάπτυξή τους, ως κληροδότημα στις επόμενες γενιές.

Με πρωτοβουλίες σαν κι αυτή φιλοδοξούμε να διαμορφώσουμε το κοινωνικό κλίμα έτσι ώστε τυχόν μελλοντικές απόπειρες υποβάθμισης του δασικού πλούτου, όπως η συνταγματική αναθεώρηση του άρθρου 24 αλλά και άλλες απαράδεκτες νομοθετικές ρυθμίσεις, να εμποδιστούν από μια κοινή γνώμη ευαίσθητη και οικολογικά συνειδητοποιημένη.

Ακούστε το ηχογραφημένο μήνυμα, πατώντας εδώ: reforestation_141208

Το αρχικό κάλεσμα για τη δενδροφύτευση έκαναν οι οργανώσεις:

-Αρκτούρος,
-Εθελοντική Εργασία Θεσσαλονίκης,
-Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών,
-Fair Trade Hellas,
-Κέντρο Πληροφόρησης “Αντιγόνη”,
-Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης,
-Οικο-Όραμα Δήμου Πεύκων,
-“Παιδιά Εν Δράσει”,
-Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Αγρια Ζωή & τη Φύση “Kαλλιστώ”,
-“Ποδηλάτης”,
-Φιλοζωικό Σωματείο “Αργος”
ΝΕΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Στην πρωτοβουλία δήλωσαν ότι συμμετέχουν και νέες οργανώσεις:

-"Αναπηρία σήμερα"
-"Αναπηρία Τώρα"
-Green Attack
-Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία
-Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού
-Ένωση Πολιτών Θεσσαλονίκης για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό
-Επιτροπή Πρωτοβουλίας κατοίκων για την προστασία της παραλιακής ζώνης στο Καραμπουρνάκι
-ΚΕΑΝ (Κέντρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων)
-Πολίτες κατά της υποθαλάσσιας
-Street panthers
-Σύλλογος Κατιρλιωτών "Αγ. Ιωάννης ο Πρόδρομος"
-Σύλλογος κατοίκων για την υπεράσπιση του στρατοπέδου Καρατάσου
-Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου
-Φίλοι του Πράσινου

Τοποθεσία στις 10.00 στο Λευκό Πύργο, από όπου θα ξεκινήσουν λεωφορεία και 10.30 στην Άνω Τούμπα, στη γωνία των οδών Λαμπράκη και Περαιβού.


Εκτύπωση