Διαμαρτυρία για τα πειράματα σε ζώα

animal testsΜε αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατάργησης των πειραμάτων σε ζώα (24 Απριλίου) και εν όψει της επικείμενης ψηφοφορίας για την αναθεώρηση της σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας 86/609 πραγματοποιείται εκδήλωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 25 Απριλίου και ώρα 11πμ στο Σύνταγμα από τον ΠΟΦΥΖΩ και άλλους φορείς.

Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι τα πειράματα σε ζώα είναι απαραίτητα για την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης.

Η ιστορία όμως έχει δείξει ότι πολλές φορές τα αποτελέσματα από πειράματα σε ζώα οδηγούν σε τραγικά λάθη ακόμη και σε απώλειες ανθρώπινων ζωών.

H ζωή των ζώων στα εργαστήρια...

Τα ζώα περνούν ολόκληρη τη ζωή τους σε μεταλλικά κλουβιά, Τα πειράματα στα οποία υποβάλλονται ποικίλλουν, αλλά κυρίως περιλαμβάνουν: δηλητηρίαση έως θανάτου σε safety tests, μετάδοση θανατηφόρων ιών, πρόκληση πληγής, δοκιμή ερεθιστικών ουσιών στο δέρμα και στα μάτια, στέρηση νερού/φαγητού/ύπνου, υποβολή σε ψυχολογικά βασανιστήρια, καταστροφή εγκεφάλου, παράλυση, ακρωτηριασμό, σύνθλιψη οστών, τύφλωση πρόκληση λειτουργικής ανεπάρκειας ζωτικών οργάνων, γενετικές ανωμαλίες και κατά συνέπεια και εμφανισιακή παραμόρφωση, πρόκληση εγκαυμάτων, χρησιμοποίηση ηλεκτροσόκ κα.
Τα πειραματόζωα συχνά δεν αντέχουν και πεθαίνουν είτε κατά τη διάρκεια του πειράματος, είτε θανατώνονται μετά, για να τους γίνει νεκροψία.

Πολλοί επιστήμονες παραδέχονται πλέον ότι τα πειράματα σε ζώα είναι ξεπερασμένα και προσανατολίζονται σε άλλες πιο αξιόπιστες μεθόδους δοκιμών και έρευνας.

- Τα tests τοξικότητας με τη χρήση καλλιέργειας ανθρώπινων κυττάρων είναι δύο έως τρεις φορές πιο ακριβή από τη δοκιμή σε ποντίκια.-

"Η πλειοψηφία των τοξικολογικών μελετών φαίνεται ότι αποσκοπεί μόνο να μεταβιβάσει την ιατρική και νομική προστασία στις φαρμακευτικές εταιρείες και πολιτική προστασία στους επίσημους οργανισμούς, παρά να δώσει σημαντικές πληροφορίες στην θεραπεία ασθενειών που αντιμετωπίζει το ανθρώπινο γένος".

Περισσότερα εδώ: http://pofyzo.blogspot.com/2009/04/18-26.html


Εκτύπωση