Την Πέμπτη 30 Απριλίου 2009 και ώρα 20:00, στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο NOSOTROS, Θεμιστοκλέους 66, στα Εξάρχια.
Εκδήλωση-Προβολή του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ "Πουλιά στο Βάλτο" (2008) με παρουσία της σκηνοθέτριας Αλίντας Δημητρίου. Προλογίζει η Μαρία Παραδείση, διδάσκουσα στο Τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου.
Η ταινία αναφέρεται στη συμμετοχή και προσφορά των γυναικών στον απελευθερωτικό αγώνα 1941-1944, αλλά και στις διώξεις που υπέστησαν μετά την απελευθέρωση για τη συμμετοχή τους αυτή.
Στηρίζεται στις προφορικές μαρτυρίες των γυναικών που επέζησαν. Μέσα από τις μνήμες, τα βιώματα ή και τα ψυχολογικά τραύματά τους αποκαλύπτεται μια στάση ζωής για πράξεις που αναφέρονται μονάχα στους άνδρες.
Πρόθεση της ταινίας είναι να αποκαλύψει το ρόλο μιας κοινωνικής ομάδας «χωρίς φωνή», ο οποίος αγνοείται από την επίσημη γραπτή ιστορία.
Είσοδος Ελεύθερη
Διοργάνωση της εκδήλωσης:
NOSOTROS
http://www.nosotros.gr
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.