Εκθεση και ημερίδα αφιερωμένες στις μετανάστριες

Έκθεση φωτογραφίας του Κοσμήτορα της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ, αν. καθηγητή Γιώργου Κατσάγγελου με τίτλο «Προσπαθώντας περισσότερο» εγκαινιάζεται την Πέμπτη 7 Μαίου στις 20.30 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ.

«Πρωταγωνίστριες» στις 25 φωτογραφίες, που θα εκτίθενται στο 2ο όροφο του Τελλογλείου, είναι γυναίκες μετανάστριες στα Βαλκάνια, στη Ρωσία και στην Αμερικάνικη ήπειρο.

«Γυναίκες μετανάστριες, που συχνά έχουν φύγει από μια σκληρή, άνιση, ανδροκρατούμενη κοινωνία και έρχονται να κερδίσουν μια ζωή καλύτερη βιώνοντας όμως τελικά άλλες πολλαπλές ανισότητες.

Γυναίκες που έχουν χάσει την εστία τους, το καταφύγιο της οικογένειας και παλεύουν να επιβιώσουν δημιουργώντας από το τίποτα περιβάλλοντα ζωής. Γυναίκες φτωχές -το 70% των φτωχών αυτού του πλανήτη είναι γυναίκες- νέες, μόνες, ανήλικες μητέρες που δέχονται τη ζωή και χαμογελούν αβίαστα εξαγνίζοντας και δίνοντας μια άλλη διάσταση στην άνιση συχνά άδικη συγκυρία που τις έφερε αντιμέτωπες με την σκοτεινή μεριά του κόσμου και τις ανάγκασε να προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο», σημειώνει ο Γιώργος Κατσάγγελος.

Να επισημάνουμε ότι η έκθεση «Προσπαθώντας περισσότερο» διοργανώνεται παράλληλα με τις εκδηλώσεις της Φοιτητικής Εβδομάδας 2009, ενώ στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Μαϊου σχετική ημερίδα με κεντρικό θέμα τις γυναίκες μετανάστριες.


Εκτύπωση