η Fair Planet στηρίζει και συμπαραστέκεται ανεπιφύλακτα τον αγώνα που δίνουν οι εθελοντές του Μ Κ Ι Ελληνικού.

Νέα Σμύρνη 25/2/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η προσφορά και το τεράστιο κοινωνικό έργο που έχει επιτελέσει το ΜΚΙΕ (Μητροπολιτικό κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού) είναι γνωστή σε όλο το πανελλήνιο και την Ευρώπη, ιδίως στα μαύρα χρόνια της οικονομικής κρίσης όπου 3εκ των συμπολιτών μας ήταν διωγμένοι από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

 

Επί 9 χρόνια οι εθελοντές του δουλεύουν ακατάπαυστα και με περισσή σοβαρότητα για να σώσουν ζωές στην κυριολεξία, επιδεικνύοντας πως οι αυτοοργάνωση των πολιτών είναι εφικτή και αποτελεσματική.

Το ΜΚΙΕ αποτελεί μια αυτό-οργανωμένη δομή αλληλεγγύης, που προσφέρει από το 2011 δωρεάν υπηρεσίες υγείας, φάρμακα, παιδικές τροφές προς όλους τους πολίτες που τα έχουν ανάγκη . 

Το τελεσίγραφο που έλαβαν για την αποχώρηση τους μέχρι 15/3/20 δεν προσφέρει καμία εναλλακτική λύση όπως είχαν υποσχεθεί .

Είναι παράλογο που το ΜΚΙΕ ζητά να συνεχίσει το έργο του απρόσκοπτα σε ανάλογες εγκαταστάσεις, έστω και εκτός Ελληνικού?

Τι θα απογίνουν οι ασθενείς που στηρίζονται από το κοινωνικό ιατρείο.

Τι θα απογίνουν  τα χιλιάδες φάρμακα που είναι στις αποθήκες του και προορίζονται για τους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας,

Τι θα απογίνουν τα βρεφικά και παιδικά γάλατα, το πλήρως εξοπλισμένο οδοντιατρείο, το καρδιολογικό ιατρείο με υπέρηχο και όλος ο άλλος ιατρικός εξοπλισμός. 

Fair Planet στηρίζει και συμπαραστέκεται ανεπιφύλακτα τον αγώνα που δίνουν οι εθελοντές του Μητροπολιτικού Κοινωνικού ιατρείου του Ελληνικού. Ο Δήμος, και η κυβέρνηση πρέπει να βρουν χωρίς καθυστέρηση εναλλακτική στέγαση για μετεγκατάσταση του ιατρείου , προκειμένου να συνεχίσει απρόκοπα το ΜΚΙΕ τη λειτουργία του.

Για την ΔΕ της Fair Planet

Καλλιαμπέτσος Γιώργος

 

epigoda2
onlinedorea
photo
donation video inoculum ImRost