Κάλεσμα της Συμμαχίας "Σταματήστε τον Πόλεμο" στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 9/7

Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες της Ειρήνης,

Όπως πιθανόν γνωρίζετε, την Πέμπτη 9 Ιουλίου, διοργανώνεται ένα μεγάλο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, στις 7.00 μμ στην Ομόνοια, από κοινότητες μεταναστών, συνδικάτα και αντιρατσιστικές οργανώσεις. Ένα συλλαλητήριο ενάντια στα πρόσφατα ρατσιστικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση με την ανοιχτή στήριξη του ακροδεξιού ΛΑ.Ο.Σ.

Πρέπει να συμμετέχουμε μαζικά όλες και όλοι! Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι αδέρφια μας, είναι τα θύματα της βαρβαρότητας ενός συστήματος που ξερνάει φτώχεια, πόλεμο, οικολογική καταστροφή… Είναι οι αποδιοπομπαίοι τράγοι της τεράστιας κρίσης του καπιταλισμού, για την οποία φταίνε οι κυβερνήσεις και τα αφεντικά τους, που με τις πολιτικές τους χτυπάνε τους μισθούς, τις δουλειές και τα δικαιώματα όλων μας – ντόπιων και μεταναστών.

 

Ξέρουμε από το παρελθόν και την Ιστορία, που μπορεί να οδηγήσουν τέτοιες πολιτικές, αν εμείς δεν ξεσηκωθούμε! Το βλέπουμε ξανά σήμερα, στην γειτονική Ιταλία, για παράδειγμα, όπου ο Μπερλουσκόνι σαν νέος Μουσολίνι περνάει νόμους σύμφωνα με του οποίους η «λαθρο»μετανάστευση είναι έγκλημα που τιμωρείται με βαρύ χρηματικό πρόστιμο, τιμωρούνται επιπλέον όσοι φιλοξενούν «λαθρο»μετανάστες και δημιουργείται «σώμα πολιτών» που αναλαμβάνει να περιπολεί στου δρόμους και να συλλαμβάνει όποιους θεωρεί ύποπτους. Η «Καθημερινή» της Παρασκευής είχε φωτογραφία στην πρώτη σελίδα των νέων μελανοχιτώνων των Μπερλουσκόνι – Φίνι – και Μπόσι. Ήδη ξεσηκώνεται ο κόσμος στην Ιταλία, κόμματα, ανθρωπιστικές οργανώσεις, ακόμα και το Βατικανό, για να μην εφαρμοστεί αυτός ο νόμος.

Τα ίδια μέτρα θέλει να εφαρμόσει και στην Ελλάδα η κυβέρνηση της ΝΔ και χρειάζεται να τους σταματήσουμε! Στη χώρα που χιλιάδες εξορίστηκαν στην Μακρόνησο και στην Γυάρο, δεν θα αφήσουμε να χτίσουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Στη χώρα που ανέτρεψε με την εξέγερση του Πολυτεχνείου την Χούντα, δεν θα αφήσουμε να ξαναβγούν από του ς υπονόμους τους οι ακροδεξιοί και οι φασίστες. Στη χώρα που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ξεσηκωνόμαστε ενάντια στον πόλεμο και την κατοχή στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, τη Σομαλία και την Παλαιστίνη, δεν πρόκειται να αφήσουμε να απελαύνουν τα θύματα αυτών των πολέμων (χαρακτηρίζοντας τα μάλιστα «πιθανούς επικίνδυνους τρομοκράτες» όπως έκανε πρόσφατα ο Μεϊμαράκης).

Όλες και όλοι, λοιπόν, στο συλλαλητήριο!

Πέμπτη 9 Ιουλίου, 7.00 μμ Ομόνοια

Συντροφικά,

Γιάννης Σηφακάκης, συντονιστής, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο


Εκτύπωση