Πρόσκληση στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Ελληνογαλλικού Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» στη Θεσσαλονίκη

bazaar

 

 

Όπως κάθε χρόνο, το Ελληνογαλλικό Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο Bazaar την Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2009 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου από τις 10.00 το πρωί έως τις 3.00 το απόγευμα με την εθελοντική συμμετοχή των μαθητών και του εκπαιδευτικού και υπαλληλικού προσωπικού.

Ο σκοπός του Βazaar είναι καθαρά φιλανθρωπικός. Φέτος, τα έσοδα θα διατεθούν στην Ελληνική ανθρωπιστική Μ.Κ.Ο. «Fair Planet».

 

Το πρόγραμμα το οποίο θα ενισχυθεί αφορά την ιατρική και φαρμακευτική στήριξη του Ιατρικού Κέντρου και την αναβάθμιση του Μαιευτηρίου της περιοχής Sabou της Μπουρκίνα Φάσο.

Το Ελληνογαλλικό Κολέγιο Δελασάλ Θεσσαλονίκης ( Νηπιαγωγείο- Δημοτικό- Γυμνάσιο-Ενιαίο Λύκειο), αν και αποτελεί αυτόνομη και ανεξάρτητη σχολική μονάδα, που ελέγχεται από το Υπουργείο Παιδείας, ανήκει στον παγκόσμιο εκπαιδευτικό οργανισμό που ίδρυσε ο Jean-Baptiste De La Salle το 17ο αιώνα στη Γαλλία. Είναι ένα από τα 1200 περίπου εκπαιδευτήρια (από νηπιαγωγεία μέχρι πανεπιστήμια) στα οποία φοιτούν 1.000.000 μαθητές σε 82 χώρες σ' όλο τον κόσμο. Το Ελληνογαλλικό Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ», εδώ και 120 χρόνια προσφέρει μόρφωση και αγωγή στους νέους της Θεσσαλονίκης,.Ο διεθνής χαρακτήρας του Τάγματος των Freres προσδίδει ένα ιδιαίτερο χρώμα στην παιδαγωγική που εμπνέει τα λασαλιανά σχολεία. Μέσα στο χώρο της Ενωμένης Ευρώπης, αλλά και του κόσμου γενικά, το λασαλιανό σχολείο είναι παράγοντας προσέγγισης λαών, εθνοτήτων, θρησκειών και ανθρώπινων αξιών.


Εκτύπωση