Σεμινάριο Ευαισθητοποίησης για την κακοποίηση

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας σας προσκαλεί στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ευαισθητοποίησης Επαγγελματιών βραχείας διάρκειας με τίτλο: «Κακοποίηση και Ψυχικό Τραύμα», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος DAPHNE ΙΙΙ με τίτλο: JoinTheNet (IV) All Over Europe – Dissemination of material for education and training on health symptoms caused by Violence (PTSD) [JLS/2007/DAP-1/059].
Το σεμινάριο απευθύνεται προς κάθε ενδιαφερόμενο/-η επαγγελματία από το χώρο των κοινωνικών επιστημών, των επαγγελμάτων υγείας και του συστήματος δικαιοσύνης που έρχεται σε επαφή με γυναίκες θύματα κακοποίησης. Η εκπαίδευση απευθύνεται είτε σε άτομα-επαγγελματίες είτε σε φορείς που έρχονται σε επαφή με γυναίκες θύματα κακοποίησης.
Για τους φορείς παρέχεται η δυνατότητα διοργάνωσης του σεμιναρίου με αποδέκτες το προσωπικό του φορέα, στο χώρο εργασίας τους.

Οι κύριοι θεματικοί άξονες της εκπαίδευσης περιλαμβάνουν:

Ενδο-οικογενειακή Βία κατά γυναικών
Ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών στο φαινόμενο της Ενδο-οικογενειακής βίας: Ορισμοί, μορφές και επιπτώσεις
Τεχνικές Ανίχνευσης, αξιολόγησης της επικινδυνότητας και τεκμηρίωσης
Νομικά ζητήματα
Ψυχικό Τραύμα
Τι είναι το ψυχικό τραύμα;
Ποιες είναι οι σωματικές και ψυχολογικές συνέπειες;
Πώς μπορώ να αναγνωρίσω τα συμπτώματα της Μετατραυματικής Διαταραχής Στρες (PTSD);
Πώς μπορώ να βοηθήσω;
Που μπορώ να παραπέμψω (χρήσιμες διευθύνσεις για φορείς σε όλη την Ελλάδα και διαδικαστικές πληροφορίες);
Η διάρκεια της εκπαίδευσης θα είναι 4 ώρες (15:30 - 19:30). Ο χώρος διεξαγωγής των σεμιναρίων για τις ομάδες μεμονωμένων επαγγελματιών θα ανακοινωθεί για κάθε ομάδα χωριστά.
Οι συμμετέχοντες/-ουσες θα παραλάβουν χρήσιμο έντυπο υλικό και θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το οπτικο-ακουστικό υλικό που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν.
Το Σεμινάριο έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί τις ακόλουθες ημερομηνίες:

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2009
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009
Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2009
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009
Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου
Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009
Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2009

 

Οι ενδιαφερόμενοι/-ες επαγγελματίες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το Σεμινάριο, ως μεμονωμένα άτομα παρακαλούνται να συμπληρώσουν και να αποστείλουν τα παρακάτω στοιχεία στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .
Η επιθυμητή ημερομηνία δεν είναι δεσμευτική. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Πληροφορίες:
Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας
Τηλ: 210-9225491
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Εκτύπωση