Αναχωρεί η ιατρική αποστολή της Fair Planet

image30Η ιατρική ομάδα της Fair Planet, στο πλαίσιο του προγράμματός της για τη στήριξη των παιδιών με οξύ υποσιτισμό στη ζώνη του Σαχέλ και με την συμμετοχή των Φαρμακοποιών του Κόσμου, μεταφέρει, στην περιοχή του Sabou της Μπουρκίνα Φάσο, σημαντική ποσότητα φαρμάκων, υγειονομικού υλικού, βιταμινούχων σκευασμάτων και ιατρικού εξοπλισμού.

Παράλληλα οι γιατροί της Fair Planet θα εξετάσουν και θα δώσουν θεραπευτική τροφή σε παιδιά και ενήλικες στο ιατρικό κέντρο St Maximilien Kolbe το οποίο δέχεται καθημερινά παιδιά με σοβαρές λοιμώξεις και υποθρεψία. Οι προσπάθειες που καταβάλλει το προσωπικό του κέντρου για την σωτηρία τους είναι τιτάνιες.

Το πρόβλημα της παιδικής υποθρεψίας στη ζώνη του Sahel, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, ανέρχεται στο τραγικό ποσοστό των 40% των παιδιών.
Κάθε χρόνο 460.000 παιδιά πεθαίνουν στο Sahel, και το 56% των θανάτων αυτών οφείλεται στην παιδική υποθρεψία (τα στοιχεία αφορούν τις χώρες: Μάλι, Μπουρκίνα Φάσο, Νίγηρας και Μαυριτανία).

Η αποστολή πραγματοποιείται από 1/2/2010 έως 18/2/2010 και συμμετέχουν:

Γιώργος Καλλιαμπέτσος, ιατρός και μέλος της Fair Planet
Μαρίνα Πιταροκοίλη, ιατρός και μέλος της Fair Planet
Θωμάς Μπαμπάλης, φαρμακοποιός και μέλος των Φαρμακοποιών του Κόσμου
Isabelle Μasse, διοικητικός και μέλος της Fair Planet
Μετά το πέρας της αποστολής θα ακολουθήσει λεπτομερής έκθεση πεπραγμένων.

Ευχαριστούμε θερμά τo Ελληνογαλλικό Κολέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ, την Air France KLM, τα μέλη της Fair Planet και όλους τους πολίτες που συνέβαλαν στην επιτυχία του εγχειρήματος.


Εκτύπωση