Ανοίξτε τα σύνορα στους πρόσφυγες της καταστροφής

posterpakistan 02Το άνοιγμα της διαδικασίας ασύλου και στην Αθήνα απαιτεί η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, μετά την απεργία των μεταναστών εργατών από το Πακιστάν από τις 13-18 Σεπτεμβρίου και τη μαζική κατάθεση αιτήσεων στο Α.Τ. Λακωνίας.
Το βράδυ της Παρασκευής, η Ένωση Μεταναστών Εργατών, η Πακιστανική Ενότητα Ελλάδος και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη φασιστική Απειλή κατέθεσαν χιλιάδες αιτήσεις για άδειες παραμονής και ασύλου στην Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη.

Στις 24 Αυγούστου, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος με την στήριξη συνδικάτων, όπως του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, έθεσε το αίτημα της άμεσης χορήγησης αδειών παραμονής και ασύλου στους πλημμυροπαθείς του Πακιστάν. Ακολούθησε η απεργία των μεταναστών εργατών από το Πακιστάν από τις 13-18 Σεπτεμβρίου στη Σκάλα Λακωνίας, η οποία οδήγησε σε άνοιγμα της διαδικασίας απόδοσης ασύλου με μαζική κατάθεση αιτήσεων στο Α.Τ. Λακωνίας.

Χθες, έγινε μια προσπάθεια να ακολουθηθεί το παράδειγμα και στην Αθήνα, όπου «παρά τις υποσχέσεις για εφαρμογή νέου καθεστώτος στην απόδοση ασύλου στη πράξη η διαδικασία είναι κλειστή. Ειδικότερα, στην Αθήνα, υποχρεώνονται να αναζητούν δυνατότητα αίτησης ασύλου χιλιάδες πλημμυροπαθείς από το Πακιστάν και άλλοι μετανάστες στις απάνθρωπες ουρές στην Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών της Π.Ράλλη».

Η Ένωση Μεταναστών Εργατών, η Πακιστανική Ενότητα Ελλάδος και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη φασιστική Απειλή απηύθυναν κάλεσμα προς τους μετανάστες, καλώντας τους να υπογράψουν αιτήσεις ασύλου για λόγους περιβαλλοντικής καταστροφής, η οποίες απευθύνονταν ειδικά προς τους Πακιστανούς, αλλά και αιτήσεις άδειας παραμονής για όλους τους μετανάστες. Συνολικά 6.500 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν και οι αιτήσεις αυτές κατατέθηκαν από αντιπροσωπεία στον διοικητή της Υποδιεύθυνσης Αλλοδαπών, με το αίτημα να ανοίξει η διαδικασία ασύλου στην Αθήνα. Σε νέα συνάντηση που ορίστηκε για την ερχόμενη Τρίτη, ο διοικητής δεσμεύτηκε ότι θα έχει μια τελική απάντηση στο αίτημα.

Όπως τονίζει στο tvxs.gr το μέλος της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέτρος Κωνσταντίνου, «εμείς στην Αθήνα παίρνουμε μια πρωτοβουλία να νομιμοποιηθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Δεν αποδεχόμαστε ότι θα γίνουν αποδιοπομπαίοι τράγοι της πολιτικής του μνημονίου ούτε των φασιστικών επιθέσεων όπως στον Άγιο Παντελεήμονα. Διεκδικούμε άσυλο και ξενώνα για τους πρόσφυγες και νομιμοποίηση για όλους τους μετανάστες».

 tvxs

 

epigoda2
onlinedorea
photo
donation video inoculum ImRost