Αποστολή της Fair Planet στη Μπουρκίνα Φάσο

Η αποστολή πραγματοποιήθηκε  τον Δεκέμβριο του 2008.
Η βοήθεια συνοδεύτηκε από την οργάνωσή μας και παραδόθηκε στο ιατρικό κέντρο του Sabou ενώ, παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν ιατρικές εξετάσεις και θεραπευτικές αγωγές σε  παιδιά με σοβαρή υποθρεψία. Η γραφική ύλη μοιράστηκε στους μικρούς ασθενείς του κέντρου.

Στο νεοσύστατο ιατρικό κέντρο του Sabou συρρέουν καθημερινά παιδιά με σοβαρές λοιμώξεις και υποθρεψία. Οι προσπάθειες που καταβάλλει το προσωπικό για την σωτηρία τους είναι τιτάνιες.
Το πρόβλημα της παιδικής υποθρεψίας στη ζώνη του Sahel, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας., ανέρχεται στο τραγικό ποσοστό των  40% των παιδιών.
Κάθε χρόνο 460.000 παιδιά πεθαίνουν στο Sahel, και το 56% των θανάτων αυτών οφείλεται στη παιδική υποθρεψία (τα στοιχεία αφορούν τις χώρες: Μάλι Μπουργκίνα Φάσο, Νίγηρα, και Μαυριτανία).

Κατά τη διάρκεια της αποστολής έγινε καταγραφή των προβλημάτων και των αναγκών της περιοχής με στόχο τη μελλοντική υλοποίηση επισιτιστικού και ιατρικού προγράμματος σε παιδία με σοβαρή υποθρεψία.

Ευχαριστούμε θερμά την Air France KLM, τους Φαρμακοποιούς Σοφία Μπρακούλια, Ελένη Αγγελέτου, Ελένη Παντέκη, Άννη Παπαθανασίου, Παναγιώτη Αβραμίδη, τη φαρμακευτική εταιρεία ADELCO, τα βιβλιοπωλεία «Δέκα με τόνο», «Παράλληλο»,  «Πολύπλευρο», «Σωτήρης Κουκιάσας» και όλους τους πολίτες και μέλη της Οργάνωσης μας που συνέβαλλαν στην επιτυχία της 1ης δράσης του προγράμματος.

βιντεο αποστολής:

Περισσοτερες πληροφοριες


Εκτύπωση