29 Νοεμβρίου: Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό

Η νεότερη ιστορία της Παλαιστίνης κλείνει με 63 χρόνια βάρβαρης και απάνθρωπης κατοχής, κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου.

Σήμερα οι Παλαιστίνιοι ζουν υπό καθεστώς απαρτχάιντ, διακρίσεων και βίαιων αποικισμών και η Παλαιστίνη έχει μετατραπεί σε μια απέραντη φυλακή. Τα εναπομείναντα εδάφη της ελέγχονται στρατιωτικά από τις ισραηλινές δυνάμεις με τα διάσπαρτα σημεία ελέγχου, με το τείχος του αίσχους και τον απάνθρωπο αποκλεισμό της Γάζας.

Η βία που ασκείται από το Ισραήλ στους Παλαιστινίους έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Οι αυθαίρετες μαζικές συλλήψεις, οι βασανισμοί και η απάνθρωπη απομόνωση πολιτικών κρατουμένων, ακόμη και παιδιών, οι δήθεν στοχευμένες δολοφονίες, οι βομβαρδισμοί άμαχων, η υπερβολική χρήση βίας ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές, οι αναγκαστικοί εκτοπισμοί, οι πειρατικές επιθέσεις σε διεθνή ύδατα εναντίον πλοίων ανθρωπιστικών αποστολών είναι φαινόμενα καθημερινά που δεν αφήνουν να σβήσει η μνήμη για τα εγκλήματα στη Σάμπρα και Σατίλα, στην Κανά, στο Marwahin και τους βομβαρδισμούς της Γάζα το 2009. Πως μπορεί να ξεχαστεί η διαταγή του «προοδευτικού» Ράμπιν να σπάζουν με κοτρόνες τα χέρια των παιδιών που πετούσαν πέτρες στα τανκς.

Ο οικονομικός στραγγαλισμός είναι επίσης ένα υπερόπλο στα χέρια του Ισραήλ, αφού αφαιρεί από τους Παλαιστίνιους τη δυνατότητα επιβίωσης κλέβοντας τους υδάτινους πόρους, καταστρέφοντας ή μολύνοντας τις καλλιέργειες και τα εδάφη και απαγορεύοντας ουσιαστικά κάθε οικονομική παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα. Τα γραφειοκρατικά, διοικητικά και νομικά εμπόδια που επιτάσσει το Ισραηλινό κράτος καθιστούν ανέφικτες για τους Παλαιστίνιους τις εξαγωγές και τις εισαγωγές των πρώτων υλών.

Ένας ολόκληρος λαός ωθείται στην εξόντωση μπροστά στα μάτια της διεθνούς κοινότητας και της υποκρισίας του δυτικού κόσμου που, στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διεξάγει ανθρωπιστικούς πολέμους στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Η Fair Planet καταγγέλλει:

Την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών και φυσικών πόρων
Τις συνεχιζόμενες επιθέσεις των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων στα παλαιστινιακά εδάφη
Τον απάνθρωπο αποκλεισμό της Γάζας
Τα βασανιστήρια, το ρατσισμό και τον εξευτελισμό που υφίσταται ο Παλαιστινιακός λαός
Την ατιμωρησία των εγκλημάτων του κράτους του Ισραήλ
και ενώνει την φωνή της με όσους μάχονται ενάντια στην απάνθρωπη αυτή πολιτική, ζητώντας την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα που χάραξε ο ΟΗΕ και την απελευθέρωση των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων.

 

epigoda2
onlinedorea
photo
donation video inoculum ImRost