ΔΡΑΣΕΙΣ Fair Planet 2018 -2019 -2020

ΔΡΑΣΕΙΣ της Fair Planet 2018 -2019 -2020

      1

Αποστολή στην Χίο

Αποστολή στην Χίο

79867548 947107355676251 2635129033582444544 n

Όπως πάντα το πλοίο της γραμμής φτάνει στο λιμάνι στις 4 το πρωί. Κατεβαίνοντας από το πλοίο στην προβλήτα, σοκαρίστηκα αντικρίζοντας τους λιμενικούς να παρατηρούν και να διαχωρίζουν παράμερα εκείνους τους επιβάτες που κατά την γνώμη τους θα μπορούσαν να ήταν μετανάστες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Οι κλειδαμπαρωμένες πόρτες της «ανθρωπιάς» του χρήματος.

Εθελοντής της Fair Planet συνόδευσε και παρέδωσε τη βοήθεια που συγκεντρώθηκε για τους πρόσφυγες, στο ΚΕΕΛΠΝΟ του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Βαθύ της Σάμου.
Η αρχική απόφαση για τη μεταφορά της βοήθειας στη Μόρια τροποποιήθηκε μετά από τις δραματικές εκκλήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στη Σάμο.

10 ΧΡΟΝΙΑ FAIR PLANET

front pageΚαθώς ετοιμάζεις το πρωινό σου να σκέπτεσαι τους άλλους, Όταν πολέμους ξεκινάς να σκέπτεσαι τους άλλους. Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για την ειρήνη και το δίκιο» 

Τα λόγια του Μαχμούτ Νταρουίς και του Τάσου Λειβαδίτη έχουν γίνει οδηγοί της συνείδησης, της ιδεολογίας, των οραμάτων μας αλλά και των πράξεων μας.

Επειδή η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι μόνο στα λόγια


 1Επειδή η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι μόνο στα λόγια, εθελοντές της FAIR PLANET συνεχίζουν να παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες
σε δομές φιλοξενίας προσφύγων.
Στην φωτογραφία η παιδίατρος Αιμιλία και η Νοσηλεύτρια Εβίτα

Ενίσχυση ιατρείων της Seeds of Humanity

 seeds of humanityΣτα πλαίσια του ευρύτερου προγράμματος μας για την στήριξη των προσφύγων και την πάγια τακτική συνεργασίας των  ανθρωπιστικών οργανώσεων που δρουν στον χώρο, ενισχύσαμε τα ιατρεία της Seeds of Humanity με 269 φαρμακευτικά σκευάσματα γενικής Ιατρικής για της ανάγκες των προσφύγων  ενώ παράλληλα η Γυναικολόγος μας, Ζέτα Δρίβα εξέτασε εγκύους και γυναίκες με γυναικολογικά προβλήματα.

Με εμμονή στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη:Nέα παράδοση βοήθειας στην Μαλακάσα

malakasa2Πρέπει επειγόντως να υπάρξει σχέδιο κοινωνικής ενσωμάτωσης.

Διερωτόμαστε: Υπάρχει?

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα για συλλογή βοήθειας, ήταν ενθουσιώδης και άμεση. Ρουχισμός, τρόφιμα, παιχνίδια και άλλα χρηστικά αντικείμενα συγκεντρώθηκαν ελέγχθηκαν και τακτοποιήθηκαν κατά κατηγορία και ηλικία από τους εθελοντές μας.

Στήριξη προσφύγων μεταναστών- παράδοση βοήθειας στην Μαλακάσα

mala2gdΣτήριξη προσφύγων μεταναστών- παράδοση βοήθειας στην Μαλακάσα
Στο πλαίσιο του προγράμματος μας για την στήριξη των Προσφύγων- Μεταναστών, παραδόθηκε το πρώτο μέρος της βοήθειας στην Μαλακάσα και έπεται τον Μάρτιο η δεύτερη παράδοση.
Ο ρουχισμός και τρόφιμα παραδόθηκαν την Τετάρτη 4 /1/2017 στο Ανοικτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Μαλακάσα.

Η Fair Planet κοντά στους πρόσφυγες του Ελληνικού

hellenikogdΑπό τις 4/3/2016 η ιατρική μας ομάδα βρίσκεται στο ιατρείο του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων του Ελληνικού (πρώην αφίξεις Ολυμπιακής) και με την έγκριση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ. ) έχει αναλάβει το πρωινό ιατρείο τρείς φορές την βδομάδα.

Πρόγραμμα αμφίδρομης στήριξης φορέων και συλλογικοτήτων αλληλεγγύης

kalymnosgdΣτο πλαίσιο προγράμματος μας για την αμφίδρομη στήριξη φορέων και συλλογικοτήτων αλληλεγγύης, η Fair Planet παρέδωσε βοήθεια στις παρακάτω δομές:

στην Ομάδα Στήριξης Προσφύγων Καλύμνου ιματισμού και ειδών προσωπικής υγιεινής πρώτης ανάγκης (11/2/2016).
στο Κ.Ι.Φα Ν. Σμύρνης, φάρμακα και υγειονομικό υλικό (16/2/2016).
στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, φάρμακα (20/4/2016).

Υποκατηγορίες

 

epigoda2
onlinedorea
photo
donation video inoculum ImRost