Βρεφικές τροφές στην Αϊτή από την FAIR PLANET

haitiΗ FAIR PLANET αποστέλλει 130 Kg βρεφικού γάλατος σε σκόνη στην σεισμόπληκτη Αιτή, που θα συμπεριληφθούν στην ανθρωπιστική βοήθεια που θα μεταφέρει η Ελληνική αποστολή που διοργανώνεται από το Υπουργείο Εξωτερικών.


Το αεροπλάνο που θα πετούσε την Τρίτη 19 Ιανουαρίου παραμένει καθηλωμένο καθώς δεν έλαβε την απαιτούμενη άδεια από τις αρχές του αεροδρομίου του Port au Prince και η απογείωσή του έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.

Εντωμεταξύ χάος επικρατεί στη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας ενώ έχουν ξεσπάσει ταραχές με αφορμή την έλλειψη συντονισμού.

Ο σεισμός των 7,3 ρίχτερ που κατέστρεψε την Αϊτή θεωρείται η χειρότερη ανθρωπιστική κρίση των τελευταίων δεκαετιών προκάλεσε 200.000 νεκρούς, 250 χιλιάδες τραυματίες και κοντά στο 1.500.000 αστέγους.

Οι ξένες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας επισημαίνουν ότι υπάρχουν σοβαρά οργανωτικά προβλήματα, αλλά χάρη στην κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας καθημερινά καθίσταται εφικτή η διανομή επισιτιστικής βοήθειας σε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους.
Η διευθύντρια του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ (PAM) Τζοσέτ Σίραν, έκανε νέα έκκληση στους στρατιώτες των χωρών μελών να προσφέρουν τις μερίδες φαγητού που τους περισσεύουν στους Αϊτινούς, επισημαίνοντας ότι το PAM έχει σχεδόν εξαντλήσει τα αποθέματά του.


Εκτύπωση