Ιατρείο και παράδοση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού στην πύλη Ε1, στο Πειραιά

pireegd

 

Το Σάββατο, την Κυριακή και την Δευτέρα 28/2 με 1/3/2016, η ιατρική ομάδα της Fair Planet βρέθηκε, στο πλαίσιο προγράμματος για την στήριξη των προσφύγων, στην πύλη Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να βοηθήσει την λειτουργία του ιατρείου και να παραδώσει φάρμακα και υγειονομικό υλικό σε συνεργασία με το Μ. Κ. Ι. Ε. και τους Φαρμακοποιούς του Κόσμου.

Η προσπάθεια που καταβάλει η Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία και οι εθελοντές που την πλαισιώνουν, προκειμένου να ανακουφίσουν τους πρόσφυγες στο μεγάλο τους ταξίδι είναι αξιοσημείωτη.

Παρατηρήσαμε ότι η προσέλευση εθελοντών υγειονομικού ήταν ικανοποιητική αλλά ο χώρος του ιατρείου-φαρμακείου, δυσανάλογα μικρός.

Οι οργανώσεις μας προτείνουν να δημιουργηθεί ένας μεγαλύτερος χώρος για ιατρείο σε μια μεγάλη σκηνή η σε κοντέινερ δίπλα στο σταθμό επιβατών Ακτής Περικλέους στην πύλη Ε1.

Από το Μ.Κ.Ι.Ε. ανακοινώθηκε ότι την Πέμπτη στις 18:00 διοργανώνεται εκδήλωση με κλόουν για τα προσφυγόπουλα στην πύλη Ε1. Ήδη ο Ignatios Axis μαζί με την ομάδα του ετοιμάζουν τα δρώμενα!

Ο Γολγοθάς όμως των προσφύγων θα συνεχιστεί αφού τα σύνορα σχεδόν έκλεισαν -με απόφαση της Αυστρίας, της Κροατίας, της Σλοβενίας, της Σερβίας και της Π.Γ.Δ.Μ-

Χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα περιμένοντας σε βασανιστικές συνθήκες το πέρασμα τους στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης ενώ άλλοι όπως οι πολίτες του Αφγανιστάν ή άλλων εμπόλεμων χώρων έχουν αυθαίρετα αποκλειστεί από την διαδικασία του πολιτικού άσυλου με συνέπεια να μην θεωρούνται πλέον πρόσφυγες.

Η Διεθνής Αμνηστία με έμφαση μας υπενθυμίζει ότι «Κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως της ιθαγένειάς του, έχει το δικαίωμα να αιτηθεί άσυλο και το δικαίωμα να του συμπεριφερθούν με αξιοπρέπεια. Η άρνηση χορήγησης ασύλου, με κριτήριο την εθνικότητα αποτελεί παράνομη πρακτική και δύναται να οδηγήσει σε απωθήσεις».

piree2

 


Εκτύπωση