Ιατροφαρμακευτική βοήθεια της FAIR PLANET στη Λωρίδα της Γάζας

uhccΣτο πλαίσιο του προγράμματος της για υποστήριξη των υποδομών υγείας της UHCC στην Γάζα, η FAIR PLANET απέστειλε την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου με τη Royal Jordanian cargo σημαντική ποσότητα ιατροφαρμακευτικού υλικού αξίας 47.670 €.


Για την αποστολή των φαρμάκων, τα οποία συγκεντρώθηκαν με την βοήθεια της Ένωσης Παλαιστινίων Εργαζομένων, τον Αύγουστο 2009, ξεκίνησε επίπονη διαδικασία προκειμένου να εξασφαλιστεί από τις Ισραηλινές αρχές η απαραίτητη άδεια διέλευσης στη Λωρίδα της Γάζας και να προωθηθούν στους τελικούς αποδέκτες.

Η UHCC (Ένωση Επιτροπών Ιατρικής Φροντίδας) ιδρύθηκε το 1985 και λειτουργεί στη Γάζα 4 κέντρα α’βάθμιας περίθαλψης και δύο κέντρα υγείας γυναικών, ένα νοσοκομείο και τρεις κινητές ιατρικές μονάδες. Οι υποδομές αυτές βρίσκονται στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας. Με τους βομβαρδισμούς, καταστράφηκαν ολοσχερώς οι κινητές μονάδες, ένα ασθενοφόρο και το Κέντρο Υγειάς.

Ένα χρόνο μετά τους ανελέητους βομβαρδισμούς, το εμπάργκο συνεχίζεται ακόμα σκληρότερο και σύμφωνα με το γραφείο συντονισμού ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ, η ανεπάρκεια φαρμάκων και τροφής παραμένει δραματική και οφείλεται κατά κύριο λόγω στον αποκλεισμό και την τεράστια καταστροφή των γεωργικών εκτάσεων.
Οι ανάγκες του πολύπαθου πληθυσμού είναι τεράστιες ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρή ανθρωπιστική κρίση και παρουσιάζει σημαντική επιδείνωση στην υγειονομική του κατάσταση. Τα ποσοστά της βρεφικής θνησιμότητας και της υποθρεψίας των παιδιών έχουν ξεπεράσει τα όρια επιφυλακής.

Εκτύπωση