Με εμμονή στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη:Nέα παράδοση βοήθειας στην Μαλακάσα

malakasa2Πρέπει επειγόντως να υπάρξει σχέδιο κοινωνικής ενσωμάτωσης.

Διερωτόμαστε: Υπάρχει?

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα για συλλογή βοήθειας, ήταν ενθουσιώδης και άμεση. Ρουχισμός, τρόφιμα, παιχνίδια και άλλα χρηστικά αντικείμενα συγκεντρώθηκαν ελέγχθηκαν και τακτοποιήθηκαν κατά κατηγορία και ηλικία από τους εθελοντές μας.


Το πρώτο μέρος της βοήθειας παραδόθηκε την Τετάρτη 4 /1/2017 και το δεύτερο μέρος την Κυριακή 26 /3/2017 στο Κέντρο φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων της Μαλακάσας
Όπως ήδη γράψαμε ο καταυλισμός σήμερα φιλοξενεί περί τους 500 πρόσφυγες μεταξύ των οποίων 300 παιδιά και οι πρόσφυγες στεγάζονται πλέον σε μεταχειρισμένους οικίσκους που συναρμολογήθηκαν και επισκευάστηκαν τον περασμένο μήνα. Οι οικίσκοι έχουν πλέον ρεύμα και οι χωματόδρομοι έχουν στρωθεί με γαρμπίλι.


Επίσης 30 παιδιά άρχισαν σχολικά μαθήματα τις απογευματινές ώρες στον Αυλώνα.
Όμως αυτά τα λίγα θετικά επισκιάζονται από την γενικότερη πολιτική γκετοποίησης των προσφύγων κάτι που από την αρχή του μεταναστευτικού είχαμε αναφέρει.
Τα κέντρα φιλοξενίας με την σημερινή τους μορφή θεωρούσαμε ότι είναι προσωρινής εφαρμογής λόγω της αθρόας προσέλευσης μεταναστών και προσφύγων. Δηλαδή μια λύση ανάγκης. Αλλά βέβαια στην Ελλάδα ουδέν μονιμότερο του προσωρινού.
Πρέπει επειγόντως να υπάρξει σχέδιο κοινωνικής ενσωμάτωσης. Διερωτόμαστε:Υπάρχει?
Διότι οι συνέπειες της συνεχιζόμενης απομόνωσης σε συνδυασμό με τις κακές συνθήκες διαμονής, το αβέβαιο μέλλον τους, τις χρονοβόρες διαδικασίες ασύλου που δεν πείθουν πάντα για τις δίκαιες και ευαίσθητες αποφάσεις, οδηγούν τους ανθρώπους αυτούς που έζησαν τον θάνατο και τον ξεριζωμό, σε εκδηλώσεις απελπισίας με αποκορύφωμα την αυτοπυρπόληση και τον απαγχονισμό των 2 νεαρών στην Χίο και στο λιμάνι του Πειραιά αντίστοιχα, ενώ στους 69 ανήλθαν οι θάνατοι των προσφύγων τον τελευταίο χρόνο.

Υπενθυμίζουμε ότι η ανθρωπιστική μας οργάνωση Fair Planet που δραστηριοποιείται στην Γάζα στην Αφρική και στην Ελλάδα , δεν λαμβάνει καμιά επιχορήγηση και στηρίζεται στο εθελοντικό έργο των μελών της και σ αυτούς που την εμπιστεύτηκαν και εκτίμησαν το έργο της
Το όραμα μας για ένα πιο δίκαιο κόσμο δεν έχει σβήσει και η μάχη για τη ανθρώπινη αξιοπρέπεια συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη.

 

malakasa2.2

malak2.3

malakasa2.4

malakasa2.5

 

 

epigoda2
onlinedorea
photo
donation video inoculum ImRost