Στήριξη προσφύγων μεταναστών- παράδοση βοήθειας στην Μαλακάσα

mala2gdΣτήριξη προσφύγων μεταναστών- παράδοση βοήθειας στην Μαλακάσα
Στο πλαίσιο του προγράμματος μας για την στήριξη των Προσφύγων- Μεταναστών, παραδόθηκε το πρώτο μέρος της βοήθειας στην Μαλακάσα και έπεται τον Μάρτιο η δεύτερη παράδοση.
Ο ρουχισμός και τρόφιμα παραδόθηκαν την Τετάρτη 4 /1/2017 στο Ανοικτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Μαλακάσα.


Ο καταυλισμός σήμερα φιλοξενεί 500 πρόσφυγες μεταξύ των οποίων 300 παιδιά. Η εικόνα του κέντρου είναι σαφώς βελτιωμένη από την τελευταία μας επίσκεψη, τον Ιούνιο του16 καθώς όλοι στεγάζονται πλέον σε μεταχειρισμένους οικίσκους οι οποίοι συναρμολογήθηκαν και επισκευάστηκαν τον περασμένο μήνα.
Οι περισσότεροι οικίσκοι έχουν πλέον ρεύμα και βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για τη σύνδεση τους με αποχέτευση και στρώση των λασπόδρομων με γαρμπίλη.
Όμως τα προβλήματα είναι ακόμα πολλά με κυριότερο αυτό της ένταξης των προσφύγων στην κοινωνία. Η Fair Planet αντίθετη με την πολιτική απομόνωση των προσφύγων – μεταναστων και προς αυτή την κατεύθυνση στο ΚΦΠΜ Μαλακάσας δεν έχουν γίνει βήματα.
Επιμένουμε ότι η μόνη λύση είναι η κοινωνική ένταξη των προσφύγων και όχι η απομόνωση τους σε κέντρα γκετοποίησης.
Η ανάγκη για ζεστά ρούχα, παπούτσια και τρόφιμα παραμένει μεγάλη και για τον λόγο αυτό συνεχίζεται η συλλογή της βοήθειας στα γραφεία της οργάνωσης Ναιάδων 6 στο Παγκράτι.

mala1

mala3

mala2gd

mala4

mala5

mala6

 

epigoda2
onlinedorea
photo
donation video inoculum ImRost